Scandinavisch Oerbrood
Een recept van
Loïc van Impe

Ingrediënten
- 100 gr hazelnoten
- 100 gr walnoten
- 100 gr lijnzaad
- 100 gr sesamzaad
- 100 gr pompoenpitten
- 100 gr zonnebloempitten
- 100 ml olijfolie (extra vierge)
- 5 eieren (M)
- zout (naar smaak)
Mice en Place
- Zorg dat je werkplek leeg en schoon is, lees het recept door en zet je keukengerei en benodigdheden schoongemaakt klaar.
- Zet een broodbakvorm, mengkom en bakpapier klaar, weeg de ingrediënten af, bekleed de bakvorm met het bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160º C (hete lucht met boven en onderwarmte)
Bereidingswijze
- Doe alle noten en zaden in de mengkom, voeg de olie, snuf zout en de eieren toe en meng dit goed door elkaar.
- Giet het mengsel in de bakvorm, verdeel ze gelijkmatig met een spatel en bak het brood in ca. 60 minuten goudbruin.
- Stort het brood voorzichtig uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Serveren
- Serveer het oerbrood op een borrel/aperoplank of bij een gerecht zoals erwtensoep.
Tips
- Dit oerbrood is lekker met diverse soort beleg zoals kaas, gerookte zalm of makreel, rillette en nog veel meer.