Locatie, 2377 DK, NL
+316 - 10 44 99 63
rajafoodsnederland@gmail.com

Recept Oerbrood

Een recept van

  • 100 gr hazelnoten
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr lijnzaad
  • 100 gr sesamzaad
  • 100 gr pompoenpitten
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 ml olijfolie (extra vierge)
  • 5 eieren (M)
  • zout (naar smaak)
  • Zorg dat je werkplek leeg en schoon is, lees het recept door en zet je keukengerei en benodigdheden schoongemaakt klaar.
  • Zet een broodbakvorm, mengkom en bakpapier klaar, weeg de ingrediënten af, bekleed de bakvorm met het bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 160º C (hete lucht met boven en onderwarmte)
  • Doe alle noten en zaden in de mengkom, voeg de olie, snuf zout en de eieren toe en meng dit goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in de bakvorm, verdeel ze gelijkmatig met een spatel en bak het brood in ca. 60 minuten goudbruin.
  • Stort het brood voorzichtig uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Serveer het oerbrood op een borrel/aperoplank of bij een gerecht zoals erwtensoep.
  • Dit oerbrood is lekker met diverse soort beleg zoals kaas, gerookte zalm of makreel, rillette en nog veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *