Locatie, 2377 DK, NL
+316 - 10 44 99 63
rajafoodsnederland@gmail.com

Recept Spaghetti Botersaus

Een recept van

  • 400 gr kastanjechampignons
  • 300 gr h.o.h gehakt
  • 250 gr spaghetti
  • 7 tenen knoflook
  • 4 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 2 el biber salçası
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 takje munt
  • handje peterselie
  • chilivlokken
  • oregano
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • roomboter
  • olie
  • Zorg dat je werkplek leeg en schoon is, lees het recept door en zet je keukengerei en benodigdheden schoongemaakt klaar.
  • Mix in een keukenmachine de peterselie, 1 ui en 3 knoflooktenen tot een grove moes en voeg dit met peper, zout, nootmuskaat en chilivlokken naar smaak toe aan het gehakt.
  • Kneed het gehakt goed door, dek af met folie en laat ze een uur bij kamertemperatuur rusten.
  • Voeg aan de yoghurt 2 geperste knoflooktenen, het takje munt (fijngesneden), peper, zout en oregano naar smaak toe, meng dit goed door en proef op smaak, zet ze koel weg tot nodig.
  • Snijd de overige ingrediënten op gewenste grootte en breng een pan met ruim water en flink wat zout aan de kook.
  • Rul het gehakt in weinig olie goudbruin, schep ze over in een schaal en zet ze apart tot nodig.
  • Bak de champignons in ruim olie met wat peper, zout en nootmuskaat goudbruin, voeg ze bij het gehakt en roer even door.
  • Smelt een klont roomboter tot ze kleurt, voeg de tomatenpuree en biber salçasi toe en laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Fruit de overige ui glazig, bak de knoflook kort mee, voeg de paprika toe en bak dit op laag vuur gaar, voeg het gehakt toe en verwarm deze mee. Kook ondertussen de spaghetti tegen al dente aan gaar.
  • Schep met een keukentang de spaghetti bij het gehaktmengsel, roer alles door elkaar en voeg pastawater toe tot er een gladde saus ontstaat, kook dit zachtjes door tot de spaghetti gaar is.
  • Serveer de spaghetti in een diep bord, giet er wat rode saus overheen en top dit af met een schep yoghurt.
  • Voor garnering kunt u wat koriander of peterselie gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *